3 Kasım 2014 Pazartesi
Pekmezli Kuzu İncik ve Keşkek
Eti her türlü şeyle birleştirip şekillendirmek mümkün olabilir. Fakat onlarca çeşit arasında biz kuzuyu tercih ettik tercih sebebimiz elbette yaşadığımız yere özgü olan Imbros kuzusunun şanıydı. Seçimimize sebep olan kuzuyu birde keşkek ve pekmezle birleştirmek tamamen yeni tatlara açık olmak mevzusunu dile getirmekle alakalı. Şimdi size bunu modernize ederek sunuyoruz. Biz çok beğendik sizinde beğenip bizimle paylaşacağınızı umut ediyoruz.
Kuzu İncik Keşkek Pekmez:
Malzemeler:1 kuzu incik
1 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı su
eti tuzlamak için tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
3-5 tane karabiber
Keşkek İçin:1 su bardağı keşkeklik buğday
yeterince tuz
3 küp tereyağı
üzerini kapatacak kadar su
Hazırlanışı: Kuzu inciklerin her tarafını tuzlayın ve zeytinyağında mühürleyin. Pekmezi suyla sıvılaştırarak fırın tepsisine yerleştirdiğiniz inciklerin üzerine dökün ve karabiberleri serpin. 1 saat fırında pişirin. Keşkeği sıcak suda bekletin yumuşayınca süzün incikleri mühürlediğiniz tavaya alın kavurun tuz ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Suyunu yarı yarıya çekince tereyağını ekleyin. Keşkeğin altını kapatın ve karıştırın. İnciği fırından çıkartın ve keskeğin üzerine oturtun. Fırın tepsisinde ki pekmezle servis edin.
Tarif: Mehmet Ali Eskin
Fotoğraf: Can Mete
Etiketler:
gastronomi,
gökçeada,
Imvros,
incik,
keşkek,
kuzu,
tarif,
yemek fotoğrafı,
yerel
Yer:
Gökçeada, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok lezzetli bi yemekti ellerine sağlık Malicim :)
YanıtlaSilafiyet olsun tuğçeciğim :D
YanıtlaSil