1 Kasım 2014 Cumartesi

Balık Ravioli


 Uzun süredir hava kapalı olduğu için tarif paylaşamıyorduk fakat güneşin yüzünü göstermesiyle tariflere devam edebildik.

Balık olarak kuzey ege balıklarından eşkina kullandık, beyaz ve yumuşak etiyle oldukça lezzet verdi.

Bu tariften sonra ki tariflerimizi de kısa aralıklarla yayınlamaya çalışacağız.

Umarım dener ve beğenirsiniz.






Balık Ravioli

Malzemeler: (Yapacağınız kişi sayısına göre çoğaltabilirsiniz.)

Hamuru için: 500 gr. un
                       6 adet büyük yumurta
                       üzerine serpmek için irmik

Dolgu için: 350 gr. eşkina
                   3 dal roka
                   birkaç dal taze soğanın yeşil kısımları
                   1 diş sarımsak
                   1 yemek kaşığı limon suyu
                   1 yemek kaşığı zeytinyağı
                   rendelenmiş limon kabuğu
                   tuz ve taze çekilmiş karabiber

Balık suyu için: Eşkina balığının kemikleri
                           1 soğan
                           1 havuç
                           3 diş sarımsak
                           zeytinyağı
                           maydanoz sapları
                           üzerini kapatacak kadar su
                           tuz, karabiber ve rezene tohumu

Hazırlanışı: Unun ortasını kubbe biçiminde açın yumurtaları içine kırın ve bir çatal yardımıyla yedirin hamur elastik bir hal alıncaya kadar yoğurun. Hamurunuz sert olursa yumurta, cıvık olursa un ekleyebilirsiniz. Bir saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra bu hamuru iki parçaya ayırın ve merdane yardımıyla açmaya başlayın. 1-2 mm inceliğine gelince durun. Hamurun genişliği 7-10 cm genişliğinde olabilir.
Balık kemiklerini ve kafasını yıkayın. Soğan, havuç ve balık kemiklerini kavurun. Suyu ekleyin, kaynamaya başlayınca diğer malzemeleri de ekleyip 2 saat kaynatın.

Balığınızı balıkçıya temizlettirebilirsiniz ama sizin fileto etmenizde fayda var. Filetoları zeytinyağıyla tavada pişirin. Pişirdiğiniz balığı küçük parçalar haline getirin ve roka, taze soğan, limon suyu ve diğer dolgu malzemeleriyle karıştırın. Makarna yapraklarının her birine 4-5 ravioli yapın ve aynı genişlikteki yaprakla sıkıca kapatın. Tuzlu kaynamış suda 30 sn. pişirin ve balık suyundan yaptığınız veloute* sos ile servis edin.

* veloute sos: un ve tereyağından meyane yapıp ısınmış balık suyu ile çırpılarak yapılan bir sostur.

Tarif ve uygulama: Mehmet Ali Eskin
Fotoğraflar: Can Mete

1 yorum: