30 Kasım 2014 Pazar

Domates Soslu Kalamar Dolma

Bu sefer denizden babam çıksa yerim diyenler için güzel bir tarifimiz var !

Malzemeler:
4-5 tane orta boy kalamar
Kalamarı yumuşatmak için;
2 şişe soda
1 limon
Şeker ve Tuz

Domates sosu için;
3-4 tane orta boy olgun domates
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı salça
Tuz ve Karabiber

Kalamar içi için;
Pirinç Pilavı 

Yapılışı:
Kalamarları balıkçınıza temizletmenizde fayda var, fakat bacaklarını da yanında vermesi için uyarmayı unutmayın. Temizlenmiş kalamarları ve bacaklarını bir kaba alın ve soda, limon, şeker ve tuz ile 30 dakikaya yakın yumuşaması için ovun. Bir gece buzdolabında karışımı ile beraber bekletin. 
Klasik pirinç pilavı yapın, tane tane mükemmel görünümlü olması çok  önemli değil zaten kalamarların içine doldurulacak. Pilava sevdiğiniz baharatlardan ekleyebilirsiniz. 
Sosu için domatesleri soyup küp küp doğrayın, bir tavada önce soğanı ardından sarımsakları ekleyerek kavurun ve renkleri pembeleşmeye başlayınca domatesleri ekleyin, biraz kavurduktan sonra salça ve su ekleyerek 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Ateşten almadan 2-3 dakika önce tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
Kalamarların içine pilav doldurarak bir borcama dizin. Açık olan ağzını da bacakları ile kapatmanızda fayda var. Üzerine hazırladığınız domates sosunu her yerine gelecek şekilde dökün ve 180 derecede önceden ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin. Üzerine isterseniz taze otlar koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun !

Tarif: Mehmet Ali Eskin
Fotoğraflar: Can Mete

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder