14 Ekim 2014 Salı

Lüfer Tartare


Malzemeler:

1 adet Lüfer 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet salatalık (çekirdekleri alınmış)
1 adet domates (sadece çekirdekleri)
Limon zest (limon kabuğu)
Birkaç yaprak fesleğen 
Deniz tuzu ve karabiber 

Hazırlanışı:

Lüferi temizleyin ve filetosunu çıkarın. Derisini ete zarar vermeden yavaşça soyun. Uzun ince şeritler halinde kesin ve küçük küpler halinde doğrayın. Tuz, karabiber, zeytinyağı, fesleğen yaprakları, limon zest ve limon suyu ile harmanlayın ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Domatesi dört parçaya kesip çekirdeklerini çıkartın, Daha sonra buzdolabında dinlenen balığı tabağa alın ve domates çekirdekleri ile servis edin. 

Tarif: Mehmet Ali Eskin
Fotoğraf: Can Mete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder